INNE ZASTOSOWANIA WODY Z JONIZATORA – WODA KWASOWA, WODA SREBRNA

 

WODA KWASOWA

Jonizator w trakcie elektrolizy produkuje jednocześnie wodę alkaliczną i kwasową. Znamy już walory wody alkalicznej pod kątem zdrowia, Czy zatem woda kwasowa, która jest silnym utleniaczem posiada jakieś walory prozdrowotne? Oczywiście, że tak. Silne właściwości utleniające wody kwasowej wynikają z nagromadzenia w niej jonów chlorkowych i siarczkowych (szczególnie  wyczuwalne w zapachu tej wody), co ma wpływ na niskie pH (od około 1,8 do 4,0) oraz wysokie ORP sięgające nawet ponad +1000 mV.

Dzięki tym właściwościom woda kwasowa woda kwasowa może eliminować bakterie i wirusy, a swoim działaniem przypomina znaną wszystkim jodynę. Jej zastosowania dla organizmu, to głównie zastosowania zewnętrzne.

 

Właściwości wody kwasowej i ich wykorzystanie:

– Do płukania gardła w stanach zapalnych – eliminacja bakterii odpowiedzialnych za infekcję

– Do płukania jamy ustnej jako środek antyseptyczny – wypłukanie obumarłych bakterii z jamy ustnej

– Stany zapalne skóry, grzybice – jako środek antyseptyczny, hamujący rozwój bakterii oraz grzybów (candida). Usuwa martwe i uszkodzone komórki oraz ciała obce. Świetnie sprawdza się jako woda do kąpieli gorącej dla stóp.

Zastosowania domowe – jako naturalny środek bakteriobójczy do czyszczenia podłogi. Jako płyn do szyb rozpuszczający zanieczyszczenia i nie pozostawiający smug.

 

Alternatywne zastosowania wody alkalicznej i kwasowej:

(infografika na przykładzie funkcji jonizatora Revelation II)

 

 

 WODA SREBRNA – SREBRO KOLOIDALNE

Właściwości bakteriobójcze srebra znane są już od starożytności.  Odpowiada ono także za utrzymanie odporności organizmu. Potwierdziły to badania wykazujące powiązania pomiędzy poziomem srebra w organizmie a odpornością na najbardziej powszechne infekcje. Woda z jonami srebra to naturalny antybiotyk. Srebro jest nietoksyczne, stymuluje proces wzrostu kości, przyspiesza gojenie się różnorodnych ran. Woda zjonizowana srebrna wykazuje się wysoką efektywnością w niszczeniu bakterii i może być stosowana zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie.

W domowych warunkach można wyprodukować wodę srebrną dzięki jonizatorom Aquator Silver oraz PTV KL, produkowanych przez litewską firmę Burbuliukas. Dzięki załączonej do jonizatora elektrodzie srebrnej o najwyższej próbie 99,999%, można otrzymać wodę srebrną w stężeniach do 35 mg/l.

Przy planowanym długotrwałym spożyciu wody srebrnej w większych stężeniach niż profilaktyczne 0,01 mg/l zaleca się konsultację z lekarzem.

Jonizatory do produkcji wody srebrnej
Jonizatory do produkcji wody srebrnej (kliknij w obrazek po szczegóły)

 

DZIAŁANIE:

Obecność srebra koloidalnego w pobliżu wirusów, grzybów, bakterii lub innego jednokomórkowego patogenu wyłącza jego enzym odpowiedzialny za metabolizm tlenu. W ciągu kilku minut patogen dusi się i umiera, następnie jest usuwany z organizmu przez system odpornościowy. W przeciwieństwie do antybiotyków farmaceutycznych, które niszczą enzymy wirusów tak samo jak enzymy komórek naszego organizmu, srebro koloidalne pozostawia “nasze” enzymy nienaruszone, ponieważ mają zupełnie inną budowę niż enzymy pierwotnego życia jednokomórkowego.

 

WŁAŚCIWOŚCI WODY SREBRNEJ:

– Woda srebrna zabija mikroorganizmy i bakterie. Małe dawki srebra (0,01 mg/l) mają pozytywny wpływ na organizm.

– Oddziaływanie wody srebrnej zależy od stężenia jonów srebra – im stężenie wyższe, tym mocniejsze i szybsze oddziaływanie.

– Właściwości bakteriobójcze woda srebrna utrzymuje w ciągu kilku miesięcy.

– Do wytwarzania wody srebrnej najlepiej wykorzystywać wodę pitną. Zaleca się stosowanie filtrowanej wody źródlanej lub na kilka godzin zostawionej wody z wodociągu. W przypadku użycia wody jonizowanej alkalicznej otrzymamy wodę alkaliczną-srebrną.

– Woda srebrna słabej koncentracji – to przejrzysta woda bez smaku i zapachu. Najlepiej ja przechowywać w ciemnych pojemnikach. Podczas gotowania wody srebrnej, pojawia sie osad srebra i woda traci swoje właściwości.

– Jeżeli stale pijemy wodę srebrną, stężenie nie powinno przekraczać 0, 01 mg/l (ONZ 48-1994). Stężenie takie uzyskiwane jest po włączeniu urządzenia na 2 sekundy

 

O właściwościach wody zjonizowanej można przeczytać w książce “Woda zjonizowana, życie bez chorób”, którą dołączamy do każdego zakupionego jonizatora wody.

 

 
Dlaczego chorujemy i starzejemy się?
Odpowiedź znajdziecie w tej książce. Poznacie także sposób, jak skutecznie walczyć z chorobami serca, arteriosklerozą, wysokim lub niskim ciśnieniem, artretyzmem, podagrą, nieżytem żołądka, zapaleniem jelita grubego, astmą, katarem siennym, chorobami nowotworowymi, cukrzycą, chorobami oczu i wielu innymi ciężkimi chorobami i schorzeniami.
Praktycznie każda choroba, oprócz traum fizycznych, zawsze zaczyna się od zaburzeń metabolizmu, który jest jedynym procesem regulującym balans zasadowo kwasowy organizmu.
Jesteśmy zdrowi dopóki pozostajemy w harmonii, gdy chorujemy tracimy tę równowagę. Równoważąc procesy biochemiczne odzyskujemy zdrowie .
Autor w przystępny sposób ujmuje naukowe zagadnienia i prezentuje wpływ wody alkalicznej (woda żywa) na organizm człowieka. Przedstawia także wyniki najnowszych badań potwierdzających pozytywny wpływ wody alkalicznej we wsparciu leczenia cukrzycy oraz innych schorzeń.
Opisuje też jak możemy w domowych warunkach zbadać poziom zakwaszenia organizmu.
Autor: Telesforas Laucevicius i Stanisław WiąckowskiKsiążka opisuje w jaki sposób woda jonizowana wspomaga nasze zdrowie i zabezpiecza przed różnymi chorobami.Stron: 161Spis treści:

Rozdział I

1) Dlaczego się starzejemy?

2) Żywność

3) Abc prawidłowego odżywiania

4) Żywność przemysłowa

5) Znieczyszczenie powstałe w czasie wchłaniania substancji odżywczych

6) Gromadzenie się substancji kwaśnych w organizmie

7) Zakwaszenie organizmu

8) Neutralizacja kwasów

9) Usuwanie pozostałości kwaśnych

10) Bufory krwi

11) Wpływ buforów zasadowych krwi na proces starzenia sie i pojawianie się chorób

12) Jak zatrzymać zakwaszenie organizmu

Rozdział II

1) Woda

2) Właściwości wody

3) Czy woda ma pamięć?

4) Struktura wody

5) Woda w ludzkim organizmie

6) Woda strukturalna

Rozdział III

1) Woda zjonizowana

2) Elektroliza wody

3) Jonizator wody

4) Właściwości wody zjonizowanej

5) Potencjał oksydacyjno-redukcyjny (orp)

10) Wskażnik ph

11) Struktury molekularne

Rozdział IV

1) Zastosowanie wody zjonizowanej

2) Zastosowanie zjonizowanej wody alkalicznej w celach zapobiegawczych

3) Pięć zalet wody alkalicznej

6) Zastosowanie wody kwaśnej

Rozdział V

1) Choroby

2) Środowisko biologiczne komórek

3) Nowotwór

4) Cukrzyca

5) Choroby serca. Miażdżyca. Wysokie ciśnienie rwi

6) Zapalenie stawów, dna moczanowa

7) Choroby nerek

8) Inne choroby

9) Choroby zakaźne

Rozdział VI 

1) Jak sprawdzić zakwaszenie organizmu

2) Określenie pH wewnętrznego środowiska organizmu

3) Ph śliny

4) Ph moczu

5) Wykorzystanie wiedzy w działaniu

Rozdział VII

1) Woda srebrna

2) Podsumowanie